23 aprilie – Ziua Bibliotecarilor


Dragi colegi!

UntitledVă felicităm călduros cu sărbătoatoarea profesională a bibliotecarului – 23 aprilie. Pentru a prospera în munca noastră nobilă avem nevoie de multă dragoste şi compasiune, de inspiraţie şi cunoştinţe, de afecţiunea celor din jurul nostru şi multă-multă răbdare. Noi, echipa filialei de Arte, împreună cu D-stră dorim să contribuim la prestigiul profesiei de bibliotecar, săi valorificăm potenţialul la justa sa valoare.

Ziua de 23 aprilie ca Zi profesională a Bibliotecarului din Republica Moldova a fost consfinţită prin Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.189 din 08 februarie 2010 ….  anual, la 23 aprilie, în Repeublica Moldova se va consemna sărbătoarea profesională – Ziua Bibliotecarului.

DECRET: pentru modificarea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr.1774-II din 21 noiembrie 2000 Preşedintele Republicii Moldova decretează: Articol unic –În Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1774-II din 21 noiembrie 2000 privind instituirea sărbătorii profesionale –Ziua Bibliotecarului, textul “la 5 octombrie” se substituie prin textul “la 23 aprilie”. PREŞEDINTELE INTERIMAR AL REPUBLICII MOLDOVA Mihai GHIMPU. Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 2010, nr.  23/24, p. 45.

Tot în această zi se marchează şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a drepturilor de autor, organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii şi a dreptului de autor.

23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s