23 aprilie – Ziua Bibliotecarilor


Dragi colegi!

UntitledVă felicităm călduros cu sărbătoatoarea profesională a bibliotecarului – 23 aprilie. Pentru a prospera în munca noastră nobilă avem nevoie de multă dragoste şi compasiune, de inspiraţie şi cunoştinţe, de afecţiunea celor din jurul nostru şi multă-multă răbdare. Noi, echipa filialei de Arte, împreună cu D-stră dorim să contribuim la prestigiul profesiei de bibliotecar, săi valorificăm potenţialul la justa sa valoare.

Ziua de 23 aprilie ca Zi profesională a Bibliotecarului din Republica Moldova a fost consfinţită prin Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.189 din 08 februarie 2010 ….  anual, la 23 aprilie, în Repeublica Moldova se va consemna sărbătoarea profesională – Ziua Bibliotecarului.

DECRET: pentru modificarea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr.1774-II din 21 noiembrie 2000 Preşedintele Republicii Moldova decretează: Articol unic –În Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1774-II din 21 noiembrie 2000 privind instituirea sărbătorii profesionale –Ziua Bibliotecarului, textul “la 5 octombrie” se substituie prin textul “la 23 aprilie”. PREŞEDINTELE INTERIMAR AL REPUBLICII MOLDOVA Mihai GHIMPU. Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 2010, nr.  23/24, p. 45.

Tot în această zi se marchează şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a drepturilor de autor, organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii şi a dreptului de autor.

23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s