Compozitorul și interpretul: Mihai Dolgan


Primavară întîrzie să vină, lalelele nu mai înfloresc așa de frumos, chitarele tot plîng, și am înţeles de ce – plîng de dorul maestrului Mihai Dolgan!

„Legendarul interpret Mihai Dolgan, astăzi ar fi împlinit 75 de ani, dar a plecat în ceruri acum 9 ani în urmă, păcat, însă poporul basarabean nu la uitat, îl poată mereu în suflet. Astăzi în transportul public răsună piesele compuse de Dolgan, Poșta Moldovei a pus în circulație mărci poștaleMihai Dolgan, compozitor, interpret de muzică ușoară” și soția regretatului artist, Lidia Botezatu, și fiul lor, Radu Dolgan, organizează la Palatul Național un concert de excepție, cu genericul ,,Cântă un artist”.

Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie, s. Vladimirești, r-ul Sângerei și s-a stins din viață la 16 martie 2008, în urma unei boli incurabile. A fost director artistic al formaţiei vocal-instrumentale „Contemporanul” (1974-1988), numită mai târziu „Noroc” (1988-1992), a Filarmonicii din Chişinău; director artistic al Orchestrei Naţionale de muzică uşoară „Noroc” (din 1992). Artist emerit din Republica Moldova (1977); Artist al poporului din Republica Moldova (1988). Este autorul a peste 100 de piese, toate devenind hituri.

Îmi șoptește inima, inima, inima,

Simte că-i aproape primăvara.

Și nu știe nimenea, și nu știe nimenea,

Gîndurile mele unde zboară…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s