Parada cărților


Stimați cititori ai blogului nostru, Vă facem cunoștință cu lista de lecturi pentru adolescenți, care face parte din concursul „Bătălia cărților”, 2019

Concursul „Bătălia cărților” se află deja la a cincea sa ediție.

Lectura cărților este prevăzută de către concurs pentru perioada lunilor martie – octombrie a anului curent.

În concurs sunt propuse cărți selectate din literatura universală, dar include și romane de scriitorii basarabeni contemporani

Scopul concursului este de a stimula lectura în rândul adolescenţilor . Cărțile propuse spre lectură în cadrul fiecărei ediții ale concursului sunt selectate de un grup de lucru din care au făcut parte bibliotecari, profesori, scriitori.

Organizarea, desfășurarea și participarea doritorilor este prevăzut în Regulamentul concursului „Bătălia cărților”

E bine de știut: Înscrierea la concurs se face în baza carnetului de cititor al Bibliotecii Municipale la filialele implicate, prin completarea unui Formular de înscriere, primind în schimb pachetul de documente referitoare la organizarea concursului: regulament, semn de carte, carnet de lectură şi o fişă de lectură.

Nu se stabileşte o perioadă de înscriere la concurs, condiţia intrării în finală fiind lectura tuturor cărţilor participante la „Bătălia cărţilor”, până la sfârşitul lunii octombrie.

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului.

Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

Participând la acest concurs, adolescenţii vor însuşi o serie de metode şi competenţe: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris şi oral în cadrul dezbaterilor.

Expoziție realizată de Anastasia Moldovanu

Leave a comment