La Mulți Ani!


Astăzi, la aniversarea distinsei Doamne a Teatrului Național Moldovenesc, actriței Paulina Zavtoni, echipa Bibliotecii de Arte îi urează mulți ani frumoși, multă sănătate și multe realizări în viața profesională și personală.

Artistă a Poporului, artistă emerită, Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, Medalia „Meritul Civic”, Premiul „Eugenia Toderașco” UNITEM, Premiul pentru întreaga activitate, UNITEM – toate reprezintă o pagină de glorie a unui destin zbuciumat, precum este cel al dn. Paulina Zavtoni. O pagină scrisă cu litere de aur în istoria culturii naționale, mereu susținută, împrospătartă și replicată de Bibliotecă. Și astăzi, actrița îndrăgită de spectatorii ei este prietenul fidel, îndrumătorul și pedagogul bibliotecilor și al bibliotecarilor! Unii dintre noi am cunoscut-o cu decenii în urmă și ne impresionează energia emanată în rolurile jucate pe scenă, cunoștințele, pozitivismul și activitățile pe care le transmite generației tinere. Acest temperament impulsionează, molipsește.

Nu știm cu siguranță dacă e și cazul doamnei Zavtoni să-i spunem încrezuți că pentru ea această aniversare înseamnă o vârstă a împlinirilor! Mai degrabă e o vârstă a virtuților! Viața personală și-a croit-o prin obiectul principal al artei – să arate frumos atunci, când i-a fost dificil, să zâmbească atunci când era tristă, să laude atunci când avea incertitudine, să pășească sigur atunci când starea fizică o trăda, să facă din lacrimi o prioritate!

Pentru aceste „filtre” noi, privitorii, o admirăm, îi creștem aripi, o încurajăm să zboare cât mai departe! Să fiți fericită alături de familie, să fiți rezistență, indiferent de marcaje și obstacole, să dezvoltați frumosul din noi!

Cu aleasă prețuire, echipa Bibliotecii de Arte din toate timpurile!

Resurse electronice:

https://biblioart.wordpress.com/2019/12/12/ziua-nationala-a-actorului-4/
https://biblioart.wordpress.com/2015/10/26/la-multi-multi-ani-paulina-zavtoni/
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s