Săptămâna științei 2020


Ne aflăm în pandemie globală și deci, avem un ghid comun de comportare în fața unei dileme inedite pentru omul modern – a Fi sau a nu Fi cu MASCĂ? Din acest motiv, bibliotecile din rețeaua „B.P. Hasdeu” au ales drept slogan MASCA SUNT EU, care dă start zilelor încadrate în spațiul de timp real Săptămâna Științei 2020. Or asta înseamnă că bibliotecile, aflându-se în centrul comunității, își onorează necondiționat misiunea de comunicare, de informare și răspunsuri, de solidarizare și protecție a membrilor ei, indiferent dacă purtăm sau nu Masca pe față.

La Filiala de Arte „Tudor Arghezi” în aceste zile, purtând Masca protectoare vom informa utilizatorii despre lumea ce ne înconjoară și modul de comportare după cum ne ghidează Regulile privind managementul situațiilor generate de Pandemia COVID-19, scopul cărora este să protejeze sănătatea publică. Ne propunem ca în aceste zile să ne facem auziți și vizibili prin utilizarea instrumentelor necesare să capteze atenția audienței ținte – simboluri, metafore, limbajul, elemente vizuale – toate potrivite în contextul cultural, informativ, științific. Or, existența omului modern este de neconceput în afara acestui context. Exprimarea lor poate fi realizată prin invitația și implicarea oamenilor profesioniști din diferite domenii – artă, muzică, teatru, medicină, științe tehnice. Impactul acestor acțiuni trebuie să fie cel de popularizare, de comunicare, de recomandare, de distribuție și de ce nu – de învățare! Iată și reperele după cum urmează:

Ziua I, 9 noiembrie: MASCA în medicină – Sloganul: „MASCA la MICROSCOP”;

– Ziua a II-a, 10 noiembrie : MASCA în teatru, cinema și muzică – Sloganul „ALTE MĂŞTI, ACEEAŞI SCENĂ”;

– Ziua a III-a, 11 noiembrie: MASCA în artele plastice – Sloganul „ÎN CĂUTAREA … MĂȘTII PIERDUTE”;

 Ziua a IV-a, 12 noiembrie: MASCA în literatură și în alte științe socioumane. Sloganul: „TEXTUL… CA MASCĂ

;- Ziua a V-a, 13 noiembrie: MASCA în alte domenii ale științei, științe naturale și exacte; științe inginerești și tehnologice, științe reale; științe agricole etc. – Sloganul: „UNEALTA… CA MASCĂ” .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s