Zilele europene ale patrimoniului cultural. Invitație la Simpozionul Național de Studii Culturale. Ediția Ilogo-hasdeu
Zilele Europene ale Patrimoniului
sunt marcate în fiecare an în cele 50 de țări semnatare ale Convenției Culturale Europene (1954). ZEP reprezintă o iniţiativă a Consiliului Europei, care s-a desfășurat pentru prima dată în Franţa, în 1985. În  anul curent vom marca acest eveniment în cadrul zilelor de 23 – 27 septembrie.

logo2

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și Filiala de Arte „Tudor Arghezi”, în colaborare cu Institutul Patrimoniului Cultural va organiza manifestații științifico-culturale pentru a contribui la sensibilizarea opiniei publice cu referire la importanța valorficării patrimoniului național, parte integrantă al patrimoniului pan-european.  Va fi lansat în primă ediție Simpozionul național de studii culturale. Scopul Simpozionului este să ofere publicului mai multe informații despre domeniile ce sunt incluse în sintagma patrimoniul cultural,  care, în mod obişnuit sunt mai puţin cunoscute sau accesibile publicului larg. 

logo arte 1Lucrările Simpozionului vor avea loc la 26 septembrie 2019 în incinta Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” (Chişinău, str. Grădinilor, 21). Comunicările vor aborda subiecte referitoare la patrimoniul cultural în general, dar în mod special cu privire la patrimoniul artistic, etnografic, patrimoniul cultural al Chișinăului, cultura materială și imaterială. Comunicările individuale nu vor depăşi 15 min.

Propunerile de participare vor fi trimise până la data de 10 septembrie a.c. la adresa: studiiculturale1@gmail.com, şi vor include:

  • Numele, prenumele
  • Afilierea instituţională
  • Titlul comunicării
  • Rezumatul comunicării (în volum de 1900–2000 de semne cu spaţii).

Programul simpozionului și rezumatele comunicărilor vor fi publicate și difuzate participanților, dar și pe site-urile instituțiilor organizatoare. Lucrările prezentate în cadrul conferinţei, după recenzare, vor fi publicate într-un volum de studii cu titlul simpozionului. Despre condițiile de redactare a materialelor vom comunica separat participanților. Vă mulţumim şi aşteptăm propunerile Dumneavoastră.

text de V. Tipa și A. Moldovanu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s