Achiziții noi. Cărți audio (audiobook)


Dragi cititori, vă anunțăm că am primit un uou set de documente pe suport electronic, cărți audio. Deci, o nouă oportunitate pentru liectură! Sunt din diverse domenii ale științei și informării – jurnalism, psihologie, literatură universală și literatură română .

 1. IMG_20181114_113849[1]Crede-mă, te mint! Fabricarea scandalurilor media, orchestrarea știrilor false, născocirea informațiilor – totul pentru success. O carte remarcabilă, tulburătoare despre trucurile ascunse ale exploatării media. Prin intermediul acestui audiobook aveți prilejul de a intra în lumea secretelor unui manipulator media, Ryan Holiday, poate cel mai mare dintre toți. El explică metodele folosite pentru a manipula bloggeri, reporter și oameni din media la cel mai înalt nivel.
 2. IMG_20181114_115512[1]Covey, Sean. Cele 7 obișnuințe ale adolescenților extraordinary de eficace. – [în 2 CD]. Schimbările datorate evoluției tehnologice influiențează comportamentul adolescenților și viziunea lor asupra vieții în general. Gadegeturile folosite sunt din ce în ce mai diverse și mai performante. Dar există câteva lucruri de bază care nu se schimbă la fel de rapid și care clădesc personalitatea unui tânăr: modul în care face o alegere, importanța relațiilor, responsabilitatea, munca în echipă sau ajutorul oferit celorlalți. Autorul Sean Covey a publicat/actualizat această nouă ediție a volumului dat  pentru era internetului. El se adresează direct tinerilor, într-un limbaj prin care să se facă înțeles și să rezoneze cu aceștia, oferind un ghid pas cu pas care să-I ajute să-și îmbunătățească imaginea de sine, să construiască prietenii, să reziste presiunilor, să-și realizeze obiectivele, să se înțeleagă cu părinții ș.a.
 3. IMG_2744Bllakstock, T. Dacă fug. Cartea 1. (seria „Dacă fug”), ultima carte a autoarei, dar și cel mai bun roman de suspans, cu sufletul la gură, cu persoane exepționale. Terri Blackstock, autoare de beselleruri New York Times.

La literatura română Vă prezentăm audiobook-urile:

 1. IMG_2741.JPGLiteratura școlară, clasele V-VIII, volumul 1 și 2 , cu un cuprins bogat, selecție din poveștile populare universale și cele românești ale diferitor autori, legende și basme populare.IMG_2741
 2. Petre Ispirescu. Basme, vol. 1, în llectura diferitor persoane. Eroii de basm ale lui P. Ispirescu, care ar trebui să fie nelipsite din lectura fiecărui copil, te poartă prin aventuri fantastice, legendare și de neuitat.  IMG_2740
 3. IMG_2739Liviu Rebreanu. Ion (în 2 CD). Lectura Nae Alexandrescu. Ion este primul roman obiectiv din literature română și reprezintă o monografiea realităților satului ardelean de la începutul secoluuin XX. De fapt, o realitate a tuturor satelor românești la acea perioadă.

 4. IMG_20181114_130927[1]Ioan Slavici. Mara
  (în 2 CD). Lectura Gabriela Bobeș. O celebră drama ardelenească. La 1 ianuarie 1894, sub conducerea lui Ioan Slavici, I.L. Caragiale și George Coșbuc, apare la București revista „Vatra”. În primele 24 de numere ale sale este publicat integral romanul Mara, care mai târziu, în 1906, apare în volum.
 5. IMG_2737Ion Minulescu. Corigent la limba română. Lectura Răzvan Hâncu. Un roman autobiographic, publicat de autor pentru prima data în 1928. Este prezentată perioada anilor de liceu, prima dragoste și corigența la limba română. Eu mă urăsc că nu-s ca ei, eu îi iubesc că nu-s ca mine. Ion MInulescu.
 6. IMG_20181114_124416[1]Ioan Slavici. Moara cu noroc. Lectura: Nae Alexandru. Nuvela psihologică Moara cu noroc a fost publicată în 1881, în volumumul ”Novele din popor”. Este axată pe conflictual interior al personajului central, acțiunea urmând declinul acestuia din punct de vedere moral și spiritual. Audiobook este o interpretare inedită celebrului roman. În total Ioan Slavici a scris 6 romane, 13 nuvele, 2 drame istorice, 3 comedii, 19 povești pentru copii și 3 lucrări memorii
 7. IMG_20181114_132503[1]Gib Mihăescu. Nuvele. Vol.1. Un audiobook, produs într-un studio profesionist, cu actori experimentați, Cosmin Sofron și Nae Alexandru, vă propune, dragi cititori, o alternative mai practică, facilă și relaxantă a lecturii. Audiobook-ul conține 3 nuvele de acest autor, unul din cei mai apropiați scriitori români interbelici. Toate personajele din aceste nuvele seduc, intrigă și trezesc simpatia până la finalul lecturii!
 8. IMG_2732DVD. Ion Creangă. Amintiri din copilărie. Lectura: Nae Alexandru. Lucrarea memorialistică Amintiri din copilări, considerate de către critici drept capodopera absolute a lui Ion Creangă, a fost scrisă între 1881-1888

 

1.


IMG_2733Regatul piticilor. Pascal Bogdan. Coroana de argintÎntr-o lume fantastică și plină de peripeții, în adâncul munților, alături de Teian, eroul povestirii, în Aventura sa de a dezlega misterul comoarei și de a o găsi și reda Regatului. Un curajos pitic va întâlni o sumedenie de personaje magice, ale căror vrăji, puteri și blesteme te vor ține pe tot parcursul poveștii cu sufletul la gură

2. IMG_20181114_134009[1]Agnes Ledig. Chiar înainte de fericire. Lectura: Dana Tapalagă. Povestea Juliei, o mama singură, care impresionează prin puterea și curajul ei în fața provocărilor vieții. Povestea Juliei, care a refuzat să mai creadă în povești, se transformă într-o călătorie a uitării. O serie de evenimente neașteptate îi vor arăta partea tristă, dar prietenoasă a vieții. Vitalitate, speranță, împăcare cu propria viață.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s