Uleiurile esențiale – sănătate cu parfum. Uleiuri esențiale pure cu grad therapeutic


IMG_20170719_113546[1].jpg

A fost tema lecției publice organizată în incinta bibliotecii. Lecția a avut scopul de informare a participanților despre uleiurile esențiale – ce sunt acestea și de unde provin, despre efectul terapeutic al uleiurilor, despre modul de utilizare și efectele asupra organismului uman. Plantele naturale conțin uleiuri esentiale care le protejează  sistemul imunitar. Uleiurile sunt folosite în special pentru protecție și vindecare. Uleiul esential al fiecarei plante are o compozitie chimica unica și tocmai această varietate naturala de constituenți chimici lucreaza sinergic cu intreg corpul uman spre o mai buna functionalitate, atat fizica cat si energetica. Uleiurile esentiale sunt lichide volatile, aromatice si sunt extrase din arbuști, flori, copaci, rădăcini, tufe și semințe. Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte complexe, conțin sute de elemente chimice diferite. Prin faptul că sunt distilate, uleiurile esențiale sunt extrem de concentrate și mult mai potente decât ierburile uscate. Despre proprietățile vindecătoare ale uleiurior vindecătoare se știa încă în antichitate. În cadrul lecției s-au discutat mai multe aspecte ale terapiei cu uleiurile esențiale, despre varietatea și diversitatea lor, efectele benefice concrete asupra unui sau alt organism. Au fost prezentate mai multe seturi de sticluțe cu acest balsam fermecător, aroma unora din ele a fost prezentă datorită difuzatorului. IMG_20170719_125834[1].jpg

 

În pauză pentru participanții la lecție a fost făcută și o prezentare de carte nouă, recent apărută pe rafturile bibliotecii.

covalschi

Cartea „Sărbătorile trăiesc acasă” însoțită de un CD cu muzica compozitorului Eugen Doga de  Viorica Covalschi și destinată familiei a fost pur și simplu admirată de părinți și copii pentru designul ei, viu, colorat și apreciată pentru tematica invocată –sărbătorile calendaristice ale anului,  petrecute în sânul familiilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s