Practica de iniţiere în specialitate


IMG_20170518_142315354_HDRStagiul de practică constitie o etapă importantă în formarea viitorului specialist. El asigură realizarea principiilor fundamentale ale procesului de formare profesională iniţială şi dinamică de însuşire a comportamentului profesional de către studenţi. Ca parte integrantă a procesului educaţional, stagiul de practică reprezintă un segment de interferenţă dintre procesul de studii şi activitatea profesională.

La serviciile noastre au aderat în acest an studenții anului I și III de studiu de la Facultatea IMG_20170524_111019Management artistic. Culturologie, AMTAP și studenții anului I de studiu, Facultatea Relații Internaționale, USM.  Dacă primii nominalizați au venit cu tema de acasă pregătită și trebuiau s-o realizeze în spațiul bibliotecii, atunci cei din urmă au avut drept scop să pregătească pașii de realizare a unei activități. Și deoarece această sarcină a coincis cu perioada de promovare a programului BM „B.P. Hasdeu” Rucsacul de vacanță, am decis să identificăm o strategie de implementare a pașilor de realizare a acestui program complex. Grupul alcătuit din 9 membri au fost îndrumați să-și asume în parte câte unul din obiectivele celor cinci zile ale programului. Au urmat câteva zile de căutări și pregătiri, pentru fiecare obiectiv al zilei au fost selectate activități, master-class-uri, vizionări, jocuri. La activitatea propriu-zisă, participanții, în număr de peste optzeci de elevi de diferite vârste, au făcut cunoștință cu programul. Dat fiind faptul, că suntem la cea de-a doua ediție a Rucsacului, pentru mulți dintre ei a fost o surpriză.IMG_20170526_122119

Împactul activității a fost unul reușit, participanții au fost împărțiți în grupuri de lucru conform obiectivelor – lectură, povocare, tehnologii, ateliere, jocuri.

Stagiul de practică a fost realizat conform cerințelor regulamentului, bazat pe un dialog constructiv dintre grupul de stagiari și echpa bibliotecii, care de fiecare dată a venit cu propuneri concrete. Pe parcursul acestor zile au fost acumulate și niște experiențe ca formarea unor abilități de familiarizare, organizare, dezvoltarea competențelor și deprinderilor de comunicare într-un nou colectiv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s