Legământul poetic al lui T. Arghezi


21 mai, ziua de naștere a lui T. Arghezi. La bibliotecă această zi a fost consemnată printr-un spectacol realizat de studenții anului I, Facultatea de Artă Teatrală, Catedra Management artistic și Culturologie de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Publicul prezent au fost studenții de la Centru de Exelență în Construcții, care au luat parte activă la realizarea programului.IMG_20170517_134238

Luându-se în considerație sărbătorile recente Ziua Bibliotecarului, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor (23 aprilie), spectacolul a fost dedicat cărții și bibliotecii, printr-un recital de poezie și proză din creația poetului lui T. Arghezi, numele căruia îl poartă biblioteca. T. Arghezi a fost și rămâne unul din marii creatori ai secolului XX, care s-a manifestat în crearea elementelor inovatoare în poezie, proză și critica literară. Activitatea propriu-zisă a avut ca scop și formarea abilităților de organizare a unei manifestații culturale, studenții fiind asistați de cadrele didactice ale instituției de învățământ. Printre oaspIMG_20170517_135716eții de onoare au fost Dna P. Zavtoni, V. Fotescu, C. Haret și L. Galac.

Studenții organizatori au fost M. Cazacu, N. Arabadji, V. Popov, A. Burlacu, D. Croitoru și D. Cornescu. Spectacolul cu genericul Cuvinte potrivite înșirate într-o carte. Legământul poetic al lui T. Arghezi a fost o frumoasă intercalare între muzică, vers și poezie din creația marelui poet și a creației personale a studenților.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s