Serviciul “Exersăm la pian”


Copiii sunt dornici să înveţe, să cunoască multe. Pianul este instrumentul muzical, care nu te poate lăsa indiferent. În sala de bibliotecă pianul este înconjurat de multe ori de elevi. Unii dintre ei învaţă la şcolile de profil, frecventază cercurile opţionale în cadrul şcolii în care învaţă. Însă pentru începători, care doresc să cunoască pianul, biblioteca vine în ajutor. Serviciul dat îşi propune să organizeze ore de master-class cu invitaţia instructorilor care doresc să înveţe copiii a cânta la acest minunat instrument muzical.

Invitatul de astăzi a fost Octavian Ovcearenco, pianist și pedagog.

dsc_0149La primul nostru master-class am făcut cunoștință cu structura pianului, poziționarea clapelor, mișcarea degetelor, poziția la pian. Clapele negre sunt grupate câte două și trei între cele albe. De fiecare dată, la începutul celor două clape negre se află nota do urmată de celelalte șapte game. La sfîrșitul gamei nota do se află la prima clapă albă din rîndul celor două negre. Am învățat să cântăm gama do-major. Important este să reții mișcarea degetelor pe claviatură, fiecare deget de la mîină are funcția sa. Toate aceste exerciții le-am învățat pentru mîina dreaptă.dsc_0150

Instructorul ne-a spus că la prima vedere pare totul simplu, însă când exersezi de mai multe ori pentu a deprinde degetele cu mișcarea dată, doar atunci reușești să deprinzi corect sunetele.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s