Activităţi, ianuarie 2017


La mulţi ani, stimaţi utilizatori şi cititori ai blogului nostru!

Anul 2017, conform calendarului zodiacal chinezesc, purcede sub semnul cocoşului de foc, cel de-al 10-lea semn în acest calendar. Este un semn al răsăritului, al trezirii la viaţă, care promite să fie un an al reuşitelor, cu condiţia, că acestea să fie precedate de multă muncă şi răbdare. De altfel şi noi, bibliotecarii, ne angajăm să ne isprăvim cu sarcinile pe care le avem de rezolvat pe durata anului.

Vă propunem spre informare un set de activităţi, preconizate în luna ianuarie, care ţin de promovarea valoriloir naţionale, a personalităţilor notorii din cultura noastră. Pentru luna recentă se vor desfăşura activităţi în cluburi şi saloanele bibliotecii :

Clubul “Melpomena”.  Va fi omagiat în cadrul unei discuţii cineastul, regizorul şi scenaristul Vasile Pascaru cu ocazia a 80 de ani de la naştere. A înscris o pagină importantă  în dezvoltarea istoriei cinematorafiei naţionale. (3 Ianuarie, ora: 14.30-15-30)

Salonul muzical “Dialogul muzicii cu sufletul”.  Discuţia se va axa pe activitatea de creaţie a compozitorului moldovean Alexandru Sochireanschi cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naştere. (10 ianuarie, ora 14:30).

Clubul “Sub steaua copilăriei”. O scenetă de An Nou (stil vechi). Urături. Despre tradiţii şi obiceiuri, tălmăcite de copii (13 ianuarie)

Cenaclul literar “T. Arghezi”. Medalion literar-artistic. Vom marca evenimentul “Ziua Naţională a Culturii” cu participarea invitaţilor speciali (16 ianuarie, ora 13.00)

Clubul “Sub steaua copilăriei”. Spectacol literar consacrat zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu (17 ianuarie, ora 12.00)

Cenaclul de pictură “Cupola pătrată”. Despre mişcarea impresionistă în pictură şi adepţi ai acestui curent: Cloude Monet se va realiza o activitate extramuros (USM)la 19 ianuarie, ora 15.00.

Clubul “Sub steaua copilăriei”.  Clubul cinefililor. SNB. File din istoria filmului de animaţie. Copii vor fi informaţi despre  Emile Cohl, scenarist de film, pictor multiplicator, operator francez în legătură cu 160 de ani de la naştere.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s