Laboratorul de creaţie “Handmade”


13942625_1328266870535863_1438794484_n

Duminică la bibliotecă s-au realizat două master-class-uri. Au fost învăţate noi tehnici de lucru cu lutul polimeric. În cadrul primului master-class cu genericul Broderie cu lut polimeric s-a însuşit tehnica  filigree, modelarea manuală a lutului şi adăugirea cu acul, confecţionându-se un inel personalizat. În acest caz nu se folosesc elemente de pictură. 20160822_105306

Deoarece ne aflăm în ajunul sărbătorilor naţionale, în cadrul celui de-al doilea master-class participanţii au  confecţionat accesorii cu motive simbolice, folosind culorile drapelului ţării – roşu, galben şi albastru,  care pot fi uşor anexate la ţinuta vestimentară. Ele au fost confecţionate în tehnicile cunoscute deja, prin simpla modelare a materialului şi uscarea la o temperatură anumită. Autorii produselor realizate au comentat implicarea în aceste şedinţe prin motivul:  Am să port inelul şi inima Tricolorului de Ziua Independenței şi Ziua  Limbii Române.

Instruirea a fost susţinută de către instructorul Rodica Bivol, care nu este la prima s-a realizare de acest gen în cadrul bibliotecii şi reprezentant FIMO, Mirodiţa Marandici. Panoul lucrărilor artistice din bibliotecă s-a completat cu încă două lucrări aristice, realizate manual de către utilizatorii noştri.

Master class bijuterii handmade-1_1471796458651

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s