S-a stins din viață Mitzura Arghezi


Mitzura ArgheziFiica lui Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, în vârstă de 91 de ani, s-a stins din viață. La 27 octombrie, în jurul orei 9:00, a încetat din viaţă Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi. Cunoscută în primul rând ca balerină şi actriţă – Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme –, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deţinând funcţia de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM. Pe parcursul întregii sale vieţi, Mitzura Arghezi a contribuit la valorificarea şi promovarea moştenirii literare şi culturale pe care a preluat-o de la tatăl său. Aceasta a susţinut Muzeul Naţional al Literaturii Române în toate activităţile culturale organizate şi desfăşurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.
În anul 2010, acum 5 ani în urmă Filiala de Arte a Bibliotecii Municipale “B.P. Hasdeu” a luat numele scriitorului român Tudor Arghezi, cu acest prilej a fost invitată și doamna Mitzura Arghezi, atunci dânsa a venit cu o colecție excepțională din opera arheziană care a lăsat-o donație Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi” din Chișinău.

A plecat la cele veşnice – Mitzura Arghezi, lăsând bibliotecii, utilizatorilor opera tatălui său de-o viață care  a îmbinat cu o măiestrie desăvârșită arta scrisului cu pictura și desenul.

Condoleanţe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s