Chişinăul în expresia artistică a tinerilor


12067236_1708447652721447_965937372_nChişinăul este formula de expresie a multor tineri talentaţi, printre care se înscrie şi Elena Bocancea, elevă a Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău. Genericul săptămânii Decada Chişinău – oraşul meu la Filiala de Arte „T. Arghezi” cuprinde şi o expoziţie cu un set de lucrări grafice realizate în tehnică combinată – acuarelă, cariocă, creion de ceară. În aceste prezenţe artistice redescoperim edifii de cultură, case de locuit, peisaje statice din ambientul chişinăuian.

Chişinăul în expresia artistică a tinerilor

                                        Chişinăul în expresia artistică a tinerilor

Deasemenea expoziţia cuprinde pictură şi o serie de lucrări realizate în peniţă şi prin intermediul tehnicii grafice linogravură, în care modelul se sapă cu dăltiţa în linoleum, se acoperă cu cerneală tipografică şi apoi se trece prin presa de grafică pentru a imprima modelul pe hârtie. Subiectul acestor lucrări îl reprezintă diverse momente sau schiţe, surprinse în cadrul unor activităţi de profil sau la alegere.

În acest context menţionăm că Elena este atrasă şi de alte tendinţe ce se regăsesc astăzi în topul preferinţelor tinerilor designeri vestimentari, este pasionată şi de confecţionarea unor lucrări din domeniul artelor decorative.

12081000_1708461752720037_1792364010_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s