Constantin Haret, actor, Maestru în Artă, director


Haret   Acum 45 de ani, în toamna anului 1969 în familia de actori (mama – Paulina Zavtoni, artistă a poporului, tata – Spiru Haret, maestru în artă) s-a născut fiul Constantin.

   Constantin Haret, directorul Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov”, maestru în artă, s-a născut la 4 septembrie 1969. Îşi face studiile la Şcoala medie nr. 11 „Ion Creangă” din Chişinău (1986), după care mai târziu şi Conservatorul de Stat „G. Musicescu”, specialitatea – actor de comedie muzicală (1991). În ziua când s-a născut, 4 septembrie 1991 şi-a început cariera de actor la Teatrul Muzical „Ginta Latină”. În 1995 este invitat în calitate de actor la Teatrul „A. P. Cehov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat 50 de roluri de teatru şi film.

Distincţii: 

Premiul municipal în domeniul literaturii şi artei, (1999);

Titlul onorific de maestru în artă, (2004); Medalia „Mihai Eminescu” (2009);

Constantin Haret a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun rol masculin (Richard) din spectacolul „Richard al III-lea” de W. Shakespeare (2011).

Premiul preşedindelui UNITEM (2012)

Pe 26 octombrie 2010, în ziua de naştere a mamei sale, este numit în funcţia de director al Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov”. Este lector superior la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Pe Constantin Haret l-au marcat mai multe roluri: Trufaldino din spectacolul „Slugă la doi stăpâni” de C. Goldoni, Mozart din „Micile tragedii” de Puşkin, Molcialin din „Prea multă minte strică” de Griboedov, Edmund din „Regele Lear” de Shakespeare, Ermolai Lopahin din „Livada de vişini” de Cehov ş.a.

Astăzi dl Constantin Haret rotungeşte o vârstă minunată cu acest prilej echipa bibliotecii de arte îi urează multă sănătate, vise realizabile, rezistenţă şi tărie şi mulţi, mulţi ani!

Astăzi este ziua ta, îţi trimit felicitare

Pentru toată viaţa, pentru desaga de răbdare…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s