O nouă colaborare


19.02.14

                  26.02.14

Biblioteca de Arte „T. Arghezi”

Centru de informare, studiu, lectură, educație, artă și cultură care satisface cerinţele tuturor utilizatorilor săi prin crearea condiţiilor optime de informare, studiu şi delectare prin diverse resurse informaționale și programe culturale (științifice, cognitiv-creative, inovative), susţine şi promovează noile talente, cultivă gustul estetic al tinerei generaţii.

Centrul de proiecte culturale „Azart”

Organizație neguvernamentală, înființată în anul curent, având ca misiune de-a contribui la creșterea calității artei contemporane în Republica Moldova prin crearea unei platforme artistice unice, descoperind și susținând tinerii talentați în domeniul artei și anume cinematografie, muzică, teatru, dans, ș.a.

Una instituție publică specializată, cealaltă organizație non-guvernamentală, ambele având un scop descoperirea, susținerea și promovarea tinerilor. La sfârșitul lunii gerar actorul Ion Ceșeru împreună cu actrița Steluța Lupan am venit cu această idee de a realiza anume la Biblioteca de Arte, lecturi și vizionări publice, bineînțeles biblioteca a susținut inițiativa tinerilor pentru a promova tot tinerii. Din luna februarie am dat start acestor tipuri de activități, lecturi publice din opera Recviem de M. Vișnic, Sinucigașa de A. Oleacu, 1000 de motive de I. Coșeru și o video-proiecție: Planeta Lem, pentru luna aprilie avem programate două activități la data de 9, 16 aprilie, pentru cei interesați pot veni în zilele de miercuri pentru a participa la lecturi și vizionări publice. Bineînțeles aceste schițe de spectacol, monospectacol, video proiecție au antrenați actori sau studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, un grup de tineri care vor să contribuie prin acțiuni concrete la ameliorarea situației artei în RM în special a artei teatrale și a dramaturgiei contemporane, ei sunt cei care iubesc arta teatrală, fiind precedate de discuții, opinii, păreri.

Dacă ești tânăr, iubești teatrul, nu ești indiferent față de arta teatrală, urmărește blogul bibliotecii, pagina anunțuri, facebook-ul și onorează-ne cu prezența.

Te invităm! Te așteptăm!

26.03.14

19.03.14

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s