Dumitru Matcovschi recitat de mici admiratori


Anul Dumitru MatcovschiAnul  Dumitru Matcovschi se conturează prin activităţi realizate de elevi, învăţători  şi bibliotecari în preajma cărţilor, pe care le-a lăsat în urma sa poetul.IMG_3246

Vizitatorii bibliotecii fac cunoştinţă cu expoziţia tematică „Anul Naţional Dumitru Matcovschi”, amplasată pe fonul central al spaţiului din hol, unde sunt expuse informaţii desprea viaţa şi activitatea poetului, despre importanţa acestui program pentru cultura şi literatura noastră.

„O trecere în revistă” despre opera lui Dumitru Matcovschi

Alături de opera poetului sunt întotdeauna copiii. Printr-o acţiune de cunoaştere a fost realizată o trecere în revistă a cărţilor cu şi despre D. Matcovschi, care se află în colecţia bibliotecii :

  1. Vremea pârgului… frântă, inima
  2. Să mă iubeşti
  3. Casa părintească
  4. Poezii de duminică
  5. Vad
  6. Amarele confesiuni
  7. Morţilpor, vă iubesc
  8. Neamul cain
  9. Crucea
  10. Teatru

Referitor la fiecare titlu de carte elevii au primit informaţii adăugătoare despre timpul apariţiei lucrării, despre tema şi subiectul cărţii şi despre alte detalii, astfel, încât să fie în linii generale cunoscute etapele principale din opera de creaţia poetului.

Aproape, mai aproape de poezia lui D. Matcovschi 

„O oră de poezie” a fost realizarea unei întâlniri frumoase şi interesante în incinta bibliotecii. Ne-a unit pe toţi poezia. Au fost date citirii mai multe poezii de D. Matcovschi. În cadrul acestei întâlniri elevii au aflat momente interesante despe destinul poetului, destin care a bătut  cronometru în unison  cu istoria poporului nostru, mai ales după evenimentele anului 1989. Anume aceste momente au făcut, ca D. Matcovschi să fie recunoscut în istoria literaturii din Basarabia ca poetul-simbol al redeşteptării naţionale. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s