Omagiu


Două nume bine cunoscute în muzica uşoară moldovenească, Georgeta Ciorici şi Mircea Guţu, care ne-au acompaniat melodiile sufletului în ultimile decenii ale secolului trecut au pierdut bătălia în luptă cu viaţa, fiind răpuşi ambii de maladii incurabile.  S-au stins în aceeaşi zi, 15 martie.

Georgeta CioriciGeorgeta Ciorici. Interpretă de muzică folk, şi-a început cariera muzicală împreună cu sora sa Oxana, făcându-se cunoscute apoi ca duetul Surorile Ciorici. S-au lansat în muzică în anul 1963, având tangenţă cu mai multe formaţii artistice de atunci: aa.1973-1975 – activează în formaţia lui Valentin Dânga la Centrul Tineretului „Gagarin”; aa. 1983-1985 – profesează ca interprete de muzică folk. În perioada 1985-1992 au fost membre ale formaţiei “Noroc”, apoi, timp de un an, au fost soliste în trupa “Legenda”. Cântecul Chişinăul meu cel mic, interpretat de surorile Ciorici, alături de compozitorul Mihai Dolgan, a devenit o piesă de referinţă în topurile muzicale în anii 80 ai secolului trecut.

Mircea GuţuCantautorul şi compozitorul Mircea Guțu a evoluat pe scena autohtonă mai bine de 20 de ani şi a devenit în timp unul dintre cei mai populari interpreţi de muzică populară moldovenească. De o reputaţie mare se bucură melodiile sale,  printre care piesele  Raţa, Dirilidinga, Doina-Doiniţa. Ca şi  compozitor, artistul a înregistrat în studioul său zeci de piese de succes.  El a scris melodii pentru interpreţi ca Olga Ciolacu si fraţii Corduneanu. In studioul sau au inregistrat piese majoritatea artiştilor. Mircea Gutu urma sa implineasca 50 de ani in luna mai. Artistul era optimist din fire, iar cel mai mare vis al sau era să realizeze un concert jubiliar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s