Biblioteca de Arte Tudor Arghezi a fost gazda unei noi „Seri cu Antreprenori”


  În legătură cu ocazia evenimentului Ziua Internaţională a Studenţilor, filiala Arte a organizat la solicitarea unui grup de tineri o întâlnire cu doritorii, care vin din diverse domenii de activitate: antreprenori, studenţi, muncitori, profesori ş. a. A fost convocată o masă rotundă cu genericul Pașii tinerilor pe drumul cunoașterii și al progresului unde s-au pus în discuţie problemele care îi interesează. Afecţiunea şi spriginul bibliotecii noastre în iniţierea acestor gen de activităţi este o dovadă incontestabilă a colaborării strânse cu comunitatea şi membrii ei.

Serile cu Antreprenori” reprezintă un proiect inedit, desfășurat în exclusivitate de către JCI Moldova pentru tinerii antreprenori – membri ai organizației. Scopul proiectului este de a crea oportunităţi pentru membrii JCI , de a dialoga cu antreprenori de succes din Republica Moldova și nu numai.

Antreprenorul Serii a fost dl Boris Efimov – Director General S.A. Orhei-Vit, cel mai important producator de nectaruri și conserve de fructe și legume din țară. În cadrul evenimentului dlui a împărtășit cu membrii JCI din experiența companiei atât pe piața locală, națională și europeană.

Menționăm că Junior Chamber International (JCI) este o federaţie mondială a tinerilor lideri şi antreprenori, ce numără peste 200.000 membri activi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, şi peste un milion de alumni, fiind prezentă în mai mult de 5000 de comunităţi locale din peste 100 de ţări.

JCI s-a lansat oficial în Moldova pe data de 29 septembrie 2011. Profilul membrilor JCI include întreprinzători, manageri, funcționari publici, cadre didactice, lideri de ONG-uri etc. – persoane dornice de autoperfecţionare şi care vor să producă schimbări pozitive în societatea în care trăiesc. Membrii JCI conduc proiecte în 4 arii de interes: Afaceri, Dezvoltare Personală, Comunitate, Internationalism. JCI oferă tinerilor antreprenori oportunitatea de ași lărgi cunoștințele şi de a contribui la dezvoltarea afacerii/carierei prin participare activă, prin implicare în comunitate, prin crearea și oferirea spațiului de interacțiune cu potențiali clienți, parteneri la nivel local și internațional. JCI oferă valoroase experiențe practice de învățare în management, leadership și antreprenoriat.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s