Două sărbători în această zi


Astăzi, 5 octombrie sunt sărbătorite două zile, Ziua Profesorului și Ziua Zâmbetului.

     Ziua Profesorului – ziua specială destinată aprecierii cadrelor didactice. Echipa Filialei de Arte, aduce sincere felicitări învățătorilor, profesorilor, lectorilor universitari, celor cu care bibliotecă are un parteneriat durabil.  Sărbătoarea de astăzi constituie un prilej de a ne exprima recunoștința pentru dăruire plenară în numele viitorului, efort considerabil la educarea generațiilor de mâine, oprimism și încredere în realizarea demersului educațional.

Felicitări încă odată cadrelor didactice de la instituțiile AMTAP, USM, Academia Militară „Al. Cel Bun”,  Colegiul de arte plastice „A. Plămădeală”, Colegiul de Construcţii, Colegiul „Ştefan Neaga”, Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes”, Liceul „Kiril şi Metodiu”, Liceul cu profil de artă „N. Sulac”, ș.a. Poezia de mai jos v-o dedicăm dvs-tră profesorilor de la instituțiile sus-numite.

Brumărel cu fire albe

Sună-n frunza ce se trece…

De la primele silabe

Cine-n lume ne petrece?

 Numai ea, profesoara,

Are daru-acesta sfânt,

Să deschidă lumea mare

Cu-o aripă de cuvânt!

     Ziua Zâmbetului! Toamna anotimpul merelor. Astăzi și merele zâmbesc deoarece pe întreg mapamondul în prima zi de vineri a lunii octombrie este sărbătorită Ziua ZÂMBETULUI! din anul 1999. Acest eveniment a fost inițiat de americanul Marvey Ball cu scopul ca în această zi să avem fața zâmbitaore – simbol al voii bune. Stimați utilizatori felicitări și nu uitați toată ziua zâmbiți, zâmbiți, zâmbiți…

Advertisement

2 thoughts on “Două sărbători în această zi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s