Încheerea programului “Lecturile verii”


Iată-ne ajunşi şi la sfârşitil verii. Vacanţa elevilor o închee două frumoase sărbători, care prin spiritul şi semnificaţia lor reaminteşte tuturor copiilor de un nou început – începutul anului şcolar. Aceste zile ne mobilizează şi pe noi maturii, căci avem de la 1 septembrie un nou program de activitate, de responsabilitate şi mai mare. În ultimile zile de august în bibliotecile publice din reţeaua BM “B.P.Hasdeu” a municipiu Chişinău se finalizează şi programul special de activitate cu elevii pe parcursul perioadei estivale “Lecturile verii“. O umbră de nostalgie ne lasă acest sfârşit de august, pentru că în decurs de 3 luni de zile am activat într-un ritm mai deosebit, am devenit mai apropiaţi cu copiii, s-au stabilit nişte relaţii armonioase copii-bibliotecari, am avut momente frumoase, care pur şi simplu nu dispar peste noapte. Filiala de Arte şi-a programat activităţile de zi cu zi, toată echipa a fost antrenată în buna desfăşurare a lor. Iată ce informaţie se putea citi încă în luna mai pe panoul de anunţuri: Stimaţi părinţi, dragi copii, Filiala de Arte “T.Arghezi” organizează la dorinţa DVS-tră TABĂRA DE VARĂ pentru luna iunie, pe parcursul acestei luni bibliotecarii vor organiza diverse activităţi şi acţiuni pentru copiii Dvs. Pentru aseasta biblioteca va avea un program special de la orele 10.00 – 14.00 (se va servi şi ceaiul de la prânz), cei interesaţi vă puteţi înscrie pe lista de pe panoul informaţional de la intrare. Programul propriu-zis va fi ataşat în zilele apropiate. Sunt aşteptaţi toţi doritorii.

Au fost organizale în cadrul acestei Tabere de vară pe parcursul lunii iunie 33 de activităţi şi în lunile iulie-august 16 activităţi (această scadenţă datorindui-se faptului, că mulţi dintre ei au plecat în diferite curse da vacanţă), acţiuni diverse după formă şi conţinut printre care menţionăm orele de lectură, de muzică şi de pictură, însoţite şi de vizionări ale filmelor la dorinţa copiilor, jocuri în aer liber pe mica noastră terasă, rezolvarea rebusurilor şi a integramelor, modelări, scrierea eseurilor, prezentări de cărţi şi reviste. Copii sau implicat activ şi în realizarea manifestărilor în legătură cu sărbătorile naţionale organizate de bibliotecă, au pregătit şi ei la rândul lor cadouri confecţionate de mână pentru bibliotecă.

În total în activităţile programului “Lecturile verii” au fost antrenaţi 659 de copii. Liniile de marcare a programului a fost startul de începere în ziua de 1 iunie şi finişul în ziua de 29 august. Majoritatea participanţilor s-au ales cu mici suvenire, diplome, cărţi din partea instituţiei. 

Advertisement

One thought on “Încheerea programului “Lecturile verii”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s