Sărbători, care ne marchează


Trecerea de la vară spre toamnă este semnificativ marcată de sărbătorile naţionale Ziua Independenţei statului nostru Republica Moldova şi Ziua Limbii Române, sărbători, care au parcurs deja o cale de 22 de ani. În acest răstimp ele s-au îmbogăţit cu frumoase tradiţii şi obiceiuri, care fac parte componentă din tezaurul cultural al ţării.

Spiritul sărbătoresc se resimte în aceste zile în tot ceea ce facem. Oraşele şi satele noastre parcă se mai primenesc la faţă, îmbrăcându-şi straiele de sărbătoare, iar la locurile de muncă, unde ne petrecem o bună parte din tot timpul nostru sunt în toi pregătirile către aceste evenimente. Şi cine, dacă nu copiii sunt purtătorii fideli al acestor pregătiri, şi cine dacă nu bibliotecile, asumânduţi rolul de grădiniţă şi de şcoală, ii primesc în locaşurile lor, pentru a împărtăşi împreună bucuriile acestor zile?! Deşi unii bibliotecarii încă mai sunt în vacanţă, atmosfera de pregătire a acţiunilor culturale în legătură cu sărbătorile este intensă. În fiecare zi la filiala de Arte răsună acordurile pianului, copiii exzersează, învăţând din muzica tipărită melodiile preferate, sunt la mare căutare şi poeziile poeţilor Gr. Vieru, I. Vatamanu, D. Matcovschi, V. Romanciuc.

Vom cânta, vom dansa şi desena, vom recita poezii şi vom aplauda împreună cu copiii, vom dărui mici cadouri pregătite şi diplome  bine meritate. Mici bucurii pentru copiii! Vom dărui noi cunoştinţe despre cărţile care ne mărturisesc trecutul ţi prezentul plaiului natal.

Vă aşteptăm pe data de 29 august, ora 11.00 la recital literar-muzical “Rugăciune pentru Patrie” şi pe data de 29 august, ora 12. 00 la medalion literar-artistic “Limba noastră-i graiul pâinii“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s