Mărţişor 2012: concurs municipal tradiţional


Staţia Orăşenească a Tinerilor Turişti în colaborare cu Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” au organizat concursul municipal tradiţional în legătură cu sărbătorile de primăvară: tradiţii şi folclor la români. În cadrul manifestaţiei au fost implicaţi elevi de la gimnaziul nr. 49, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, şcoala nr. 17, 52, 90, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Liceul Teoretic cu profil de artă „Mihail Berezovschi”, Liceul Teoretic „Toader Bubuiog” însoţiţi de profesorii din aceste instituţii. Istoria concursului „Mărţişor” are o tradiţie ce vine încă din anul 1978, adică de la înfiinţarea SOTT. Pe lângă multe alte obiective şi sarcini instructiv-educative, ce ţin de dezvoltarea turismului în ţara noastră, şi anume turismul montan, pedestru, sportiv, instituţia dată are ca scop şi scoaterea în evidenţă a unui imens material etnografic şi folcloric.

Suntem un popor bogat în tradiţii, ritualuri, mituri. Scopul întrunirilor şcolare sub diferite forme de competiţii este să repună în valoarea sa adevărată aspecte folclorice din locurile de unde vin, adică după spusele unui vechi proverb „câte bordee, atâtea obicee”. În cadrul concursului participanţii au evoluat în patru etape

  1. Prezentarea artistică a echipei, ce include un set din 3 puncte: teatru, dans şi poezie;
  2. Mărţişorul viu, care include prezentarea simbolului primăverii prin caracteristici folclorice;
  3. Mărţişorul confecţionat, care demonstrează aptitudinile şi imaginaţia artistică;
  4. Felecitarea în formă de ilustrată, confecţionată în cadrul regulamentului indicat;
  5. Program artistic liber.

Pe parcursul desfăşurării programului copii au dat dovadă de o bună pregătire artistică, de imaginaţie bogată şi talent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s