Scriem despre mamă


Mama coace pîine,

Soare în ferestre,

Soarele e unul,

Mama una este.

Grigore Vieru

La biblioteca noastră s-a desfăşurat concursul de eseuri dedicat mamei, fiinţa cea mai dragă pentru fiecare om. Mai e mult până la sărbătoarea de 8 martie, dar despre mama putem vorbi în fiecare zi, chiar în fiecare minut, îndeosebi în zilele triste de noiembrie, pentru a ne încălzi sufletele cu acest cuvânt drag -mama.

La concurs au participat elevii Liceului „Miguel de Cervantes”, clasele a III-VI.

Eseurile au fost scrise cu multă dragoste şi duioşie : Mama este soarele ce mă trezeşte dimineaţa şi îmi înveseleşte ziua/Mama este ca un copac ce îşi protejează puii cu crengile lui/ Mama -o prinţesă cu adevărat/ Un înger care ne păzeşte de rele.

Fireşte că fiecare copil a descris pe mama în felul propriu, însă toţi  şi-au exprimat  o idee comună : Preţuiţi mamele voastre!

În continuare vă prezentăm un eseu realizat de Mădălina Vrabie, eleva cl.III, Liceul „Miguel de Cervantes”.

Mama

Această fiinţă sfîntă care ne-a dat viaţă pe pământ, care ne-a învăţat paşii, care ne-a vegheat orice clipă, e unică noastră mamă. Pentru unii, mama e doar un cuvânt ce-l rostim, însă pentru alţii, mama e totul. Fiecare mamă îşi iubeşte copilul său, iar copulul se mândreşte cu mama lui, o stimează, o respectă, o ajută la nevoi.

Mama e acea persoană care ştie cel mai bine să aline durerea şi doar pe ea putem să ne bazăm că ne va ajuta, căci şi cel mai bun prieten te părăseşte. Uneori, când avem o soră sau un frate mai mic, lui i se acordă cea mai mare atenţie, iar nouă ni se pare că mama nu ne mai îndrăgeşte, însă mama ne va iubi mereu. De fiecare dată cînd e mămica lângă noi, chiar dacă deja am crescut, oricum ne simţim în siguranţă. În lume cât ai umbla, nu ai găsi asemănare mamei care te-a născut, niciodată nu vei putea spune că există lucruri mai de preţ.  Cât de tare nu ne-am supăra pe mama noastră,  oricum o vom purta în gând şi în suflet. Mamele au o vârstă unică: nu există mame tinere,  mame bătrâne,  mame frumoase sau urâte: există doar mamele.

Ecaterina Ivanova

2 thoughts on “Scriem despre mamă

 1. constantaabalaseidonosa54 says:

  Mama coace pâine,
  Soare în ferestre
  Soarele e unul,
  Mama una, este… frumoase versurile regretatului poet Grigore Vieru ; însă tot atât de
  frumos sunt înterpretate de mare nostru TUDOR GHEORGHE, un om de mare ținută
  artistică cu o voce inconfundabilă…La spectacolele sale, sălile sunt arhipline…iar spre sfârșit, publicul îl ovaționează , ridicându-se în picioare, aducându-i respectul ți omagiul care i se cuvine pe drept. Respect pentru vocea sa de aur, pentru talentrul său . Îl admir pe T.Gheorghe…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s