Lansarea cărţii „Darul lui Iisus” de Liuba Drăgostiţa-Bujor


“Cine doreşte o societate de oameni liberi şi creatori

trebuie să încurajeze lectura şi să formeze cititori.”

(prof. univ. dr. Ion Stoica)

Ieri în incinta Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi”, a avut loc lansarea cărții “Darul lui Iisus”, (povești pentru copii) autor Liuba Drăgostița-Bujor.

Compozitoarea, poeta și interpreta L. D. Bujor a început a scrie târziu la fel ca marele poet T. Arghezi, după vârsta de 45 ani, cel care a insistat în mediatizarea versului bujorean a fost cunoscutul scritor, publicist și traducător Vlad Pohilă.

Printre publicațiile Bucuraţi-vă de-un dor…, Lacrimă de dor, ș.a. Darul lui iisus este cea de-a10-a carte, dar mai are și un șir de CD-uri cum sunt: Bunicuța-ți va cînta, Azi copilăria ta, Clipele iubirii, Gama fermecată, Iubirea mea, ș.a.

Dat fiind faptul că suntem în ajun de Sfintele Sărbători de Paști, am selectat anume această carte, în care sunt cuprinse 10 povestioare pentru micuții cititori. Cartea cuprinde zece povestioare Visul lui Ștefănel, Băiatul cu vioara, Prieten devotat al omului, Prieteni adevărați, … participanților cel mai tare le-a plăcut povestea Darul lui Iisus, deoarece se povestește despre Luminița, o fetiță de vârstă lor, cu credință mare în Dumnezeu a fost ajutată de a se vindeca de boala gravă pe care o avea. Citind această carte elevii au luat povețe demne de urmat, de-a crede în Iisus, de-a iubi pe cei ce te înconjoară, de-a nu obijdui pe nimeni, de-a mulțumi părinților, profesorilor.

În atmosfera caldă, plăcută și muzicală copii au cântat și dansat împreună cu autoarea, cea care le-a interpretat cântece pe versurile ei. Cei mai activi participanți au primit în dar câte o carte cu autograf de la autoare. Iar în colecția liceului au primit un set de cărți și CD-uri semnate Liuba-Drăgostița Bujor.

Aliona Vîrlan, director filiala

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s