Omagiu lui Valeriu Herţa, artist plastic la 50 de ani


Stimaţi utilizatori!

Valeriu Herţa, pictor, grafician, membru şi preşedinte al Secţiei Grafică al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova împlineşte astăzi, 9 septembrie jubileul de 50 ani. Ajuns la maturitatea talentului său, care este în continuă ascensiune, Valeriu Herţa este persoana nobilă şi compatibilă spiritual şi sufleteşte în anturajul prietenilor, colegilor de muncă şi profesie, a discipolilor săi. Este un neobosit activist în spaţiul bibliotecar, indeplineşte şi realizează mai multe sarcini printre care ar fi executarea design-ului şi graficii copertei «Bibliopolis», revistă de biblioteconomie şi ştiinţe ale informării, editată de BM «B.P.Hasdeu», conduce master-class Work Shop – caligrafie pentru studenţi cu scopul cultivării dragostei faţă de valorile culturale naționale în rândul tinerilor unde este pusă baza studierii caligrafiei tradiționale. Sub bagheta magică a maestrului la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” activează Cenaclul de grafică şi arhitectură „Viaţa formelor”.

În aceste zile de maxima intensitate echipa Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” se alătură tuturor felicitărilor şi urărilor pozitive primite de omagiat şi îi urează succese în lansarea expoziţiei personale în Saloanele Moldovei.

One thought on “Omagiu lui Valeriu Herţa, artist plastic la 50 de ani

  1. constantaabalaseidonosa54 says:

    Felicitări, domnule și prieten drag VALERIU HERȚA .M-aș bucura să mă primiți și pe mine în cenaclul d-voastră, pe care îl conduceți. O spun și cer acest lucru, fiindcă am avut marea plăcere de a vă cunoaște personal, prin prezența mea la Chișinău, cu expoziția ce am avut-o la Biblioteca B.P. Hașdeu,impresie care mi-a rămas în suflet pentru felul dv. de a fi ,ca om ales pentru cultuă, spirit de rară noblețe.
    Cu alese gânduri, Constanța Abălașei-Donosă

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s